Hyppää sisältöön

Vikailmoitus

Vuokralaisella on vastuu ilmoittaa asunnon vioista ja puutteista välittömästi, jotta ne voidaan korjata sekä näin ollen estää mahdolliset lisävahingot. Voit tehdä vikailmoituksen helposti Koasin nettisivujen kautta ”Tee vikailmoitus”. On tärkeää kuvata vika tai puute mahdollisimman tarkasti, jotta se ohjautuu oikealle korjausliikkeelle.

Muista tehdä vikailmoitus aina, kun huomaat asunnossa ongelmia, kuten liian kuuma tai kylmä sisäilma, huonosti sulkeutuvat ovet tai ikkunat, ilmastoinnin puutteet, huurtuvat ikkunat, rikkoutuneet laitteet tai vuotavat hanat tai vessanpönttö. Lisäksi ilmoita epämiellyttävistä hajuista, viemärin tukkeutumisesta tai jos olet epävarma jonkin asian toiminnasta.

Jos kyseessä on vakavampi vahinko, kuten vesivahinko, soita välittömästi talosi huoltoyhtiön päivystysnumeroon. Päivystysnumeron löydät Koasin verkkosivujen lisäksi talon ulko-ovesta ja porraskäytävästä.

Koas on vastuussa asunnon kunnosta ja kunnossapidosta, mukaan lukien asumisen aikana aiheutunut normaali kuluminen. Lue lisää asunnon normaalista kulumisesta kohdasta Asunnon kunnossapito.

Suuremmat korjaukset, kuten kylpyhuoneremontit, tehdään yleensä silloin, kun asunto on tyhjänä. Jos korjaustyötä tehdään asumisen aikana, Koas pyrkii tarjoamaan sijaisasunnon ja väliaikaiset yhteistilojen palvelut remontin ajaksi. Kylpyhuonekorjauksen ajalta alennetaan vuokraa 30 prosenttia, ja vuokralaisen haittaa pyritään minimoimaan.