Hyppää sisältöön

Kestävä liikkuminen

Opiskelijana Jyväskylässä et tarvitse omaa autoa! Pääset kävellen, pyörällä tai bussilla nopeasti ja fiksusti kodistasi keskustaan tai oppilaitokseesi. Jyväskylässä on lyhyiden kulkuetäisyyksien ansiosta helppo ja nopea liikkua paikasta toiseen.

Strategiamme mukaisesti pyrimme tarjoamaan opiskelija-asumista hyvillä sijainneilla, jotta voimme minimoida liikkumisen aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Kannustamme asukkaitamme kestäviin valintoihin myös liikkumisen osalta.

Hyväksi opiskelijan lompakolle

Yhteiskunnan ja ympäristön kannalta fiksu valinta arkimatkojen kulkemiseen on polkupyörä, kävely tai joukkoliikenne. Ympäristöystävällisyyden lisäksi kestävä liikkuminen on hyväksi myös opiskelijan lompakolle.

Pyöräilijät ja kävelijät liikkuvat sujuvasti kaupungilla, sillä he eivät ole riippuvaisia parkkipaikoista tai ruuhkista. Polkupyöräilyllä ja kävelyllä saat samalla kätevästi lisättyä arkiliikuntaa ja kohennettua sekä fyysistä terveyttä että mielen hyvinvointia.

Koas Car -yhteiskäyttöautolla pidemmille reissuille

Koasin asukkaana sinun on helppo hyödyntää Koasin yhteiskäyttöautoja. Voit käyttää autoa kaikkiin päivittäisiin tarpeisiin, kuten kauppareissuihin tai vierailuihin ystävien luona.
Auto varataan ja otetaan käyttöön älypuhelimen Omago-sovelluksella. Jo rekisteröityneet käyttäjät saavat automaattisesti käyttöoikeuden uuteen autoon.

Asukkaana käytettävissäsi on myös Koas Bike, yhteiskäytössä oleva sähköpyörä. Sähköpyörä on kaikille asukkaille varattavissa ilmaiseksi Koas Bookingista.

Palveluita sujuviin matkoihin

Jyväskylässä matkat taittuvat vaivattomasti myös bussilla. Vihreillä Linkeillä opiskelijan arjen matkat hoituvat edullisesti ja sujuvasti. Myös Jyväskylän kaupungin yhteiskäyttöautot ovat opiskelijoiden vuokrattavissa. Autot ovat virka-aikaan klo 7–16.30 Jyväskylän kaupungin hallintokorttelin työntekijöiden käytössä. Iltaisin ja viikonloppuisin autot ovat yksityishenkilöiden vuokrattavissa.

Moni opiskelija käyttää myös sähköpotkulautoja, ja Jyväskylässä onkin useampia sähköpotkulautoja vuokraavia yrityksiä. Käyttäessäsi sähköpotkulautoja, huomioithan liikenneturvallisuuden ja fiksun pysäköinnin!