Hyppää sisältöön

Kotivakuutus

Asumisen ajaksi on suositeltavaa hankkia oma kotivakuutus.

Kotivakuutus on edullinen tapa saada turvaa omille tavaroillesi sekä mahdollisille vahingoille, joita saatat aiheuttaa toisille tai kiinteistölle. Kotivakuutus on myös hyvä keino turvata varastoituna olevat polkupyörät ja urheiluvälineet.

Koasin kiinteistövakuutus ei kata asukkaiden irtaimiston vahinkoja eikä esimerkiksi suihkuun nukahtamisen aiheuttamia vahinkoja kiinteistölle tai naapureiden omaisuudelle.

Howden Finlandin AsumisPLUS-vakuutus

HUOM. AsumisPlus ei korvaa asukkaan omaa kotivakuutusta, vaan kattaa ainoastaan alla mainitut asiat.

Koasilla on käytössään Howden Finlandin AsumisPLUS-vakuutus. Kyseinen vakuutus korvaa asukkaille aiheutuneita kadonneen avaimen aiheuttamia kustannuksia, tapaturman hoitokuluja, sekä äkillisen vahingon takia aiheutuvaa asumisen keskeytymistä. AsumisPLUS-vakuutus korvaa tietyin edellytyksin myös auton kaskovakuutuksen omavastuuta, kun myrskytuuli kaataa auton päälle puun taloyhtiön pysäköintialueella ja asukkaan kotivakuutuksen vastuuvakuutuksen omavastuun, kun tämän ajoneuvolla on aiheutettu taloyhtiön rakennukselle vahinkoa.

AsumisPLUS-vakuutuksesta voit siis hakea esimerkiksi korvausta kuluihin, jos kadotat avaimen, ja avaimen katoamisesta koituu lukitusmuutoskuluja. Kulujen korvausta voi hakea vakuutuksesta kerran vuodessa. Lisätietoa vakuutuksesta täältä.

Kuinka toimia jos vahinko sattuu?

Täytä vahinkoilmoitus vakuutusyhtiön sähköisen linkin
kautta osoitteessa howdenfinland.fi/asumisplus.

Voit myös ladata vahinkoilmoituslomakkeen ja toimittaa sen AIG:lle joko sähköpostitse finlandclaims@aig.com tai kirjeitse AIG Europe Limited (Finland), Tunnus 5008951,
00003 VASTAUSLÄHETYS (postimaksu on maksettu puolestanne).

Mainitse vakuutusnumero 2001023601 (tapaturmavahingot) tai
2001194842 (muut vahingot, esim. avainturva, asumisen keskeytyminen).

Liitä vahinkoilmoituksen mukaan kulutositteet tai halutessasi voit toimittaa ne vakuutusyhtiölle myöhemmin. Tapaturmavahingoissa tulee toimittaa myös kopio hoitokertomuksesta.

Vahingon käsittelee AIG. Käsittelyyn liittyvissä tiedusteluissa voit ottaa suoraan yhteyttä AIG:n korvauspalveluun joko sähköpostitse finlandclaims@aig.com tai soittamalla
numeroon 0203 03456.

Huomaattehan, että lääkärin hoitoon on hakeuduttava 14 vrk kuluessa tapaturman sattumisesta. Aiheutuneet kulut maksetaan ensin itse ja korvausta haetaan sen jälkeen alkuperäisiä tositteita vastaan.