Hyppää sisältöön

Pyykinpesukone ja astianpesukone

Omien pesukoneiden asentaminen on sallittua, mutta vahinkojen välttämiseksi on tärkeää noudattaa laitteiden asentamista ja käyttöä koskevia ohjeistuksia. Pesukoneen ja astianpesukoneen liitännät on tehtävä laitevalmistajan ohjeiden mukaisesti. Hanat on varustettava sulkuventtiilillä, jotka on suljettava aina pesun jälkeen. Hanaan on myös lisättävä imusuoja, jos koneessa ei ole sisäänrakennettua takaisinimusuojausta. Käytön aikana koneita ei saa jättää ilman valvontaa.

Pyykinpesukoneen saa kytkeä vain kylpyhuoneessa olevaan pistorasiaan. Konetta ei myöskään tule käyttää suihkun aikana. On myös tärkeää varmistaa, että pesukone on kunnossa, eikä aiheuta vahinkoa kiinteistölle tai häiritse naapureita.

Pyykin kuivaaminen on parasta tehdä kuivaushuoneessa tai ulkona, mutta jos pyykkiä kuivataan asunnossa, on huolehdittava riittävästä tuuletuksesta. Pyykkiä ei saa kuivattaa ovien, ikkunoiden tai pattereiden päällä, sillä se voi aiheuttaa kosteusvaurioita.

Astianpesukoneen kytkennän vesi- ja viemäriverkostoihin saa suorittaa vain alan ammattiliike, sillä virheellinen kytkentä voi aiheuttaa vesivahingon. Astianpesukoneen alle on myös asennettava vuotokaukalo, joka ohjaa veden pois kaappien alta mahdollisen vuodon sattuessa. Jos asunnossa ei ole astianpesukoneelle valmiita liitäntöjä, on muutostöiden toteutuksessa käytettävä ammattiliikettä ja hankittava Koasilta lupa muutostöihin. Muutostöistä aiheutuvat kustannukset kuuluvat asukkaalle. Pois muuttaessa asianpesukonekaappi on palautettava alkuperäiseen muotoonsa.

Astianpesukoneen asennuspalvelu Koas asukkaalle.