Hyppää sisältöön

Ohjeita Koasille muuttavalle

Muuttopäivä

Lain mukaan muuttopäivä on kuukauden ensimmäinen arkipäivä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sisään- ja poismuutto voivat tapahtua samana päivänä.

Avaimet

Saat kotisi avaimet vuokrakauden alkaessa; kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä klo 12 alkaen. Samalla avaimella pääset myös asukkaille tarkoitettuihin yhteisiin tiloihin.

Avaimet jaetaan Koas Keyboxin avainautomaatista 24/7. Viesti avaimien noudosta lähetetään sähköpostitse vuokrasopimusta edeltävän kuukauden aikana. Luethan ohjeet tarkasti.

iLOQ avaimen käyttöohje

Asunnon kunto

Tarkasta heti muutettuasi asunnon kunto. Täytä sähköpostiisi lähetetty Huoneistokortti ja merkitse siihen havaitsemasi viat ja puutteet. Näin varmistat, ettet itse joudu vastuuseen edellisen asukkaan mahdollisesti aiheuttamista vaurioista. Oman oikeusturvasi vuoksi kannattaa olla huolellinen. Tee samalla korjausta vaativista vioista erillinen vikailmoitus.

Kun muutat soluasuntoon, siellä todennäköisesti asuu jo uusi asuintoverisi ja asunto on hänen kotinsa. Muistathan siis esittäytyä kämppiksellesi! Yhteisissä tiloissa on luonnollisesti elämisen jälkiä ja kaapeissa on tavaroita. Sopikaa yhdessä käytännön asiat (mm. siivous, tavaroiden lainaaminen), jotta yhteisasuminen sujuisi mahdollisimman hyvin.

Muuttosiivous on edellisen asukkaan vastuulla. Jos siivous on jätetty tekemättä tai asunnossa on muita vakavia puutteita, ota heti yhteys toimistoon. Huoltoyhtiö voi siivouttaa asunnon muutamien päivien/viikon sisällä, jos asunnon kunto tarkastuksen perusteella sitä vaatii. Pieneen pintojen ja lattioiden pyyhkimiseen kannattaa aina varautua.

Asumisaikana vikailmoitukset hoituvat täältä.

Tutustu myös kohteesi pelastussuunnitelmaan

.

Muuta muistettavaa:

  • Yksiö- ja perheasunnoissa tilaa netti asuntoosi lomakkeella tai soita Telian asiakaspalveluun 0200 11611. Tarvitset netin käyttämiseen kaapelin (CAT RJ-45), joka yhdistetään asunnossa vihreällä tarralla merkittyyn pistokkeeseen.
  • Asuntokohteissa Harju, Heikinsilta, Etelä-Kekkola, Kangas, Kankaantorni, Koppari, Korttelikylä ja Seminaarinmäki asukas itse määrittää aktiivisen nettipistokkeen. Nettiohje löytyy Koas booking palvelusta.
  • Solu- ja soluyksiöasunnoissa on valmiina Koas:n reititin, eli nettiä ei tarvitse erikseen aktivoida Telian kanssa. Surffaamaan pääsee yhdistämällä langattomaan nettiin reitittimen ohjeiden mukaisesti. Wi-Fi soluasunnoissa
  • Astianpesukoneen asennus: pyykinpesukone ja astianpesukone
  • Muista muuttoilmoitus (posti, kela ja mm. huoltoyhtiön avainpäivystys tarkistavat osoitteesi tästä rekisteristä). Huoltoyhtiö ei vaihda sukunimeä postiluukkuun, mutta laita nimitarra siihen itse.
  • Hae asumistuki
  • Tarkista vakuutus!
  • Varaa saunavuoro (ostettuasi ensin kredittejä), autopaikka jne. Koas booking palvelusta. Täältä löydät myös kohteesi aluekartan, johon on merkitty yhteistilojen sijainti.
  • Ratapihan, Kotiraiteen, Ristonmaan ja Myllyjärven asukas: varastokoppi tulee varata erikseen Koas bookingissa.
  • Tutustu naapureihin