Hyppää sisältöön

Lämmitys

Vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän säätö on kaksiportainen. Patteriverkoston vesikierto on tasapainotettu linjakohtaisilla ja pattereiden esisäädöillä. Ulkoilman lämpötila ohjaa pattereissa kiertävän veden lämpötilaa. Termostaattiventtiilit täydentävät säädön, jolloin saavutetaan tasainen noin 21 asteen lämpötila kaikissa asuinhuoneissa. Lämpötilaa ei voi termostaattiventtiilistä säätää tätä korkeammaksi, vaan ainoastaan matalammaksi.

Termostaatti sulkee ja avaa vesikierron patterissa niin, että huonelämpötila pysyy tasaisena. Tästä syystä patteri saattaa olla välillä lämmin ja välillä viileä, kun termostaatti on havainnut huonelämpötilan riittäväksi. Termostaattia ei saa peittää esimerkiksi verhoilla, koska verhon aiheuttama lämpötilan nousu patterin lähellä aiheuttaa patterin viilenemisen liian aikaisin.

Säädä itse termostaattia vain niissä rajoissa, missä säätönuppi liikkuu esteettä. Termostaattia ei saa avata tai sen perussäätöihin ei saa puuttua. Patterin ilmauksen suorittaa huoltomies. Pidä huolta pattereiden puhdistuksesta. Pöly patterilevyjen välissä estää ilman kierron ja heikentää patterin tehoa.