Hyppää sisältöön

Internet soluasunnoissa

Koasin vuokra-asunnoissa on käytössä Telian Yhteys kotiin L-internetyhteys nopeudella 100/100Mbit/s. Laajakaistayhteyden käyttö on asukkaalle maksutonta. Soluasunnoista löytyy lisäksi valmiiksi asennettu Zyxel-reititin, jonka avulla pääset surffailemaan langattomasti. Tältä sivulta löydät perusohjeet internetiin yhdistämistä ja laitteen käyttöä varten.

HUOM. Soluasukas, sinun ei tarvitse aktivoida nettiyhteyttä erikseen sisään muuttaessasi tai peruuttaa sitä kun muutat pois. Otathan internet-pulmissa yhteyttä Koasin toimistoon.

Reititin ja oheistarvikkeet

  • Zyxel VMG3625-T50B -modeemi
  • Virtalähde
  • Ethernet-kaapeli

Yhdistäminen internetiin

Pääset käyttämään langatonta nettiyhteyttä vaikka heti huoneeseen muutettuasi. Yhdistä vain puhelimesi/tietokoneesi soluhuoneesi WiFi-verkkoon etsimällä reitittimen takaa verkon nimi (SSID) ja salasana (Wireless key). Jos tämä ei onnistu, lue ohjeet resetointiin ja muihin toimintoihin alta. Halutessasi voit myös liittyä verkkoon Ethernet-kaapelilla: liitä piuha reitittimen keltaiseen esim. LAN1-porttiin ja toinen pää tietokoneeseesi.

WLAN-asetukset

Suosittelemme resetoimaan laitteen ja vaihtamaan salasanan, kun muutat uuteen asuntoosi.

Resetoi reititin painamalla reitittimen takaa löytyvää RESET-painiketta yli 10 sekunnin ajan kun virta on päällä reitittimessä. Näin palautat laitteen tehdasasetukset eivätkä mahdolliset edellisen asukkaan asetukset jää voimaan.

Resetoituasi reitittimen, vaihda salasana laitehallinnasta: mene selaimella osoitteeseen http://192.168.1.1/
Jos yhteyden muodostus ei onnistu, liitä tietokone reitittimeen verkkokaapelilla. Kirjoita käyttäjätunnus ja salasana, käyttäjätunnus on oletuksena ”admin”. Salasana löytyy laitteen takaa olevasta tarrasta (”Loginpassword”).

Laite pyytää vaihtamaan oletussalasanan vahvempaan. Laitteen pika-asetus -toiminto käynnistyy ensimmäisellä käyttökerralla ja aina tehdasasetusten palauttamisen jälkeen. Vaihda WiFin salasana kohdasta WiFi Settings.

Reititin ei ole asennettu valmiiksi, mitä tehdä?

Kytke reititin sähköön ja seinässä olevaan nettipistokkeeseen, jonka toinen pää reitittimen WAN-porttiin. Odota rauhassa laitteen käynnistymistä (10-15 min) ennen kuin yrität yhdistää nettiin.

Käsittele reititintä ja johtoja varoen. Mikäli muuttotarkastuksen yhteydessä havaitaan puuttuva reititin, veloitetaan se asukkaalta korvausvastuuhinnaston mukaisesti.

Reitittimen toiminnot

Lisää tietoa reitittimen toiminnoista Telian sivuilta. Mikäli langattomassa surffailussa tai nettiyhteydessäsi on ongelmia, otathan yhteyttä Koasin toimistoon.

Reititin kuuluu soluhuoneeseen

Huomaathan, että reititin, kaapeli ja virtajohto ovat Koasin omaisuutta ja ne kuuluvat kyseiseen soluhuoneeseen. Mikäli reititintä ei asuntotarkastuksen yhteydessä löydetä tai se on rikkinäinen, veloitetaan se asukkaalta korvausvastuuhinnaston mukaan.