Hyppää sisältöön

Asunnon tekniset laitteet

Kaikkia asunnon laitteita tulee käyttää huolellisesti käyttöohjeiden mukaan, ja mahdollisista vioista tulee ilmoittaa välittömästi vikailmoituksella. Vialliset laitteet voivat olla vaarallisia, joten niitä ei tule käyttää.

Valaisimet ovat osa asunnon varustelua, ja huoltoyhtiö hoitaa rikkoutuneiden lamppujen vaihdon vikailmoituksen kautta.

Jääkaappien säännöllinen puhdistus ja sulatus ovat tärkeitä toimenpiteitä, sillä jääkaapin tehokkuus heikkenee jään kertyessä. Vanhemmat jääkaapit tulee sulattaa kuukausittain, kun taas uudemmat hoitavat sulatuksen itse, kunhan sulatusveden poistosta huolehditaan. Jääkaapin tuuletusaukkoja ei saa peittää, ja kaapin takaseinän sulatuskaukalon pohjassa oleva poistoaukko tulee pitää puhtaana. Älä käytä jään irrottamiseen teräaseita tai väkivaltaa, sillä se voi vaurioittaa jääkaapin osia.

Lieden ja uunin siisteys on asukkaiden yhteisvastuullinen tehtävä. Ne tulee puhdistaa säännöllisesti, jotta niihin ei kerry kiinnipalanutta rasvaa tai likaa. Käytä liesien ja uunien puhdistukseen tarkoitettuja aineita käyttöohjeiden mukaisesti.

Asunnoissa on yhteisantennijärjestelmä, joka on kytketty kaapelitelevisioverkkoon. Kanavat löytyvät kanavakartasta, ja maksullisia lisäkanavia voi tiedustella paikalliselta palveluntarjoajalta. Antenniverkko on herkkä häiriöille, joten antennirasioihin ei tule tehdä omia lisäkytkentöjä. Soluhuoneissa on Koasin Zyxel-reititin, virtalähde ja ethernet-kaapeli.