Hyppää sisältöön

Ohjeita Koasilta pois muuttavalle

Muuttopäivä

Lain mukaan muuttopäivä on kuukauden ensimmäinen arkipäivä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sisään- ja poismuutto voivat tapahtua samana päivänä.
Muuttojen sujuvuuden vuoksi on toivottavaa, että pois muuttaessasi saat asunnon tyhjäksi jo kuukauden viimeisenä päivänä. Tilaa asunnon tarkastus sähköpostiin lähetetyn linkin kautta sille päivälle, kun asunto on tyhjä ja palautat avaimet.

Muuttoilmoitus

Muuttoilmoituksen tekeminen on asumislisän kannalta välttämätöntä. Rekisteriviranomaisten vaatiman lakisääteisen muuttoilmoituksen sekä postin muuttoilmoituksen voit tehdä verkossa: www.vaestorekisterikeskus.fi, www.maistraatti.fi tai www.posti.fi. Asumistukea ja -lisää varten on tehtävä ilmoitukset Kelalle, jotta tuki uudesta asunnostasi tulee oikean suuruisena.

Muuttosiivous

Hyvään asumistapaan kuuluu jättää asunto siistiin kuntoon:

 • imuroi ja pese kaikkien tilojen lattiat kostealla liinalla
 • pese tahrat pois kaikilta pinnoilta, myös seinistä ja valokatkaisimista
 • pyyhi kaikki tasopinnat puhtaaksi
 • tyhjennä, puhdista ja pyyhi kaapit, hyllyt, laatikostot ja niiden ovet
 • pese kylpyhuone: lattiat, seinät, käsienpesuallas, vesihanat ja wc-istuin. Muista myös pestä lattiakaivot eli irrota kansi ja puhdista kannen lisäksi hajulukko!
 • pese liesi ja levyt sienellä ja pesuaineella. Pese uuni ja pellit uuninpesuaineella
 • vedä liesi pois seinästä ja imuroi ja pyyhi lieden alusta ja tausta. Pese myös liesituulettimen rasvasuodatin!
 • puhdista patterit, lattialistat ja ikkunalaudat
 • sulata ja pese jääkaappi/pakastin ja katkaise virta ja jätä ovet auki.
  Soluasunnossa sulata jääkaappi kuitenkin vain, mikäli koko asunto tyhjenee. Jos soluasunnossa on käytössä soluhuoneiden kirjaimin merkityt jääkaapit, muista pestä ja sulattaa soluhuoneesi kirjaimella merkitty jääkaappi.
 • kun koko asunto tyhjenee pese lattia myös jääkaapin alta.
 • puhdista ilmastointiventtiilit
 • tyhjennä ja lakaise irtaimistovarasto ja parveke
 • vie roskat

Asuntoon, parvekkeelle, asukasvarastoon tai pihalle ei saa jättää omia tavaroita. Muista myös pyöräsi!

Poismuuttosi tärkeimpiin tehtäviin kuuluu kunnollinen muuttosiivous. Muuttosiivous tulee tehdä ajoissa ennen muuttoa, sillä muuttopäivä on tarkoitettu tavaroiden kantamiseen eikä moppaamiseen.

Epäsiisti asunto siivotaan ja kustannukset veloitetaan asukkaalta/asukkailta

Soluasunnoissa kaikki asukkaat ovat yhteisvastuussa yhteisten tilojen siisteydestä.

Vuokranantajalla ei ole mahdollisuutta sopia poismuuttaneen asukkaan kanssa tarkastuksen puutteiden korjauksesta asunnon luovutuksen jälkeen. Mahdollinen korjaus / siivous tilataan automaattisesti, jotta asunto on kunnossa uuden asukkaan muuttaessa. Hoida siis asunto kerralla kuntoon! Siivous-, korjaus-, ja/tai avainlasku toimitetaan joko sähköpostilla tai verkkolaskutilauksen voimassaollessa e-laskuna.

Lue lisää: kuntotarkastus ja korvausvastuu.

Muutto ennen vuokrasopimuksen päättymistä

Jos muutat ennen vuokrasopimuksen päättymistä, palauta avaimet Koas Keyboxiin ja tilaa tarkastus. Näin et ole vastuussa asunnon kunnosta enää muuttosi jälkeen.
Jos haluat pitää avaimen vuokrasopimuksesi loppuun asti, käy tarkastamassa asunnon kunto ennen tarkastuspäivää.

Lain mukaan asunto on vuokranantajan käytettävissä, kun vuokralainen on luovuttanut avaimet ja asunnon hallinnan vuokranantajalle.

Avainten palautus

Palauta asunnon avaimet Koas Keyboxiin sähköpostiisi lähetetyllä PIN koodilla. Avain on palautettava viimeistään vuokrasuhteen päättymistä seuraavana arkipäivänä klo 12 mennessä.

Ratapihan, Kotiraiteen, Ristonmaan ja Myllyjärven asukas:

Kun olet tyhjentänyt erikseen varattavan varastokoppisi, jätä avain roikkumaan kopin ovessa roikkuvaan riippulukkoon.

Asukastoimikunnan avaimen palautus on sovittava etukäteen asukastoimisto(at)koas.fi.

Mahdollinen vakuusmaksu palautetaan vuokrasopimuksen päättymistä seuraavan kuukauden aikana edellyttäen, että asunto ja avaimet ovat asianmukaisesti luovutettu ja vuokrat maksettu.

Muista myös!

– peru mahdolliset autopaikka-, Bike box- ja varastokoppivaraukset Koas Booking järjestelmästä viimeisen asumiskuukauden aikana.

– jos käytössäsi on ollut astianpesukone, kasaa astianpesukoneen paikalle kuuluva kaappi takaisin paikalleen sekä huolehdi koneiden vesipisteiden asianmukainen tulppaus.

– peru Telia nettiliittymä p. +358200 11611 ma-pe klo 08-20, la klo 09-16.30 (koskee vain yksiö- ja perheasuntomallisia asuntoja)