Hyppää sisältöön

Siivous

Jokainen asukas vastaa oman asuntonsa sekä jaettavien asuintilojen siisteydestä.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä kosteisiin tiloihin, kuten kylpyhuoneeseen, WC:hen ja keittiöön, sillä nämä tilat ovat alttiita terveysriskeille ja kosteusvaurioille. Suihkuverho on pestävä säännöllisesti hienopesuohjelmalla (40C), ja suihkun jälkeen lattia on hyvä kuivata lastalla. Jos havaitset vikoja kylpyhuoneen pinnoitteissa tai laitteissa, ilmoita niistä viipymättä huoltoon.

Home on yleinen ongelma huonosti tuuletetuissa ja siivoamattomissa kodeissa. Kerrostaloissa homeongelmia voi syntyä kosteissa tiloissa, jos siisteys on laiminlyöty tai ilmastointia ei ole käytetty asianmukaisesti.

Pikkupyykin kuivaamiseen on suositeltavaa käyttää kuivaustelineitä, eikä pyykkiä tulisi ripustaa ovien tai pattereiden päälle. Mattojen ja vuodevaatteiden tuuletukseen voit käyttää talon tamppaustelineitä tai puisteluparvekkeita. Asukkaan vastuulla on myös ikkunoiden, jääkaapin, pakastimen, uunin ja liedensuodattimien säännöllinen puhdistus.

Huoneiden lattiat ja seinät on suunniteltu helppohoitoisiksi, mutta niiden liiallista kastelemista on vältettävä. Teippien ja tarrojen jättämät jäljet on poistettava varovasti yrittäen välttää pintojen rikkoontuminen.

Vuokrasuhteen päättyessä asunnon, kaappien, lattioiden ja pintojen on oltava kosteapyyhittyjä ja roskat viety pois. Kaappien hyllyt ja laatikot on myös pyyhittävä. Jos asunnon säännöllisestä perussiivouksesta on huolehdittu vuokrasuhteen aikana, lisätoimenpiteitä ei ehkä tarvitse tehdä vuokrasuhteen päättyessä.

Lue lisää:
Muuttosiivous

Kylpyhuonekalusteiden hoito

Kylpyhuoneen lattiakaivon puhdistus