Hyppää sisältöön

Vuokran maksaminen

Koasilla vuokraan sisältyvät myös sähkö, vesi, tietoverkko, yleiset saunavuorot sekä pesutuvan käyttö. Vuokranmaksun eräpäivä on kuukauden 6. päivä. Käytä aina omaa viitenumeroasi ja tarkista, että maksettava summa on oikein. Vuokralasku lähetetään sopimuksen allekirjoituksen jälkeen vuokralaisen sähköpostiin ja maksutiedot ovat voimassa toistaiseksi. Jos et ole saanut laskua tai se on hukkunut, laita viestiä vuokrat@koas.fi.

Vuokran viivästyessä

Jos sinulle tulee vuokranmaksussa vaikeuksia, ota yhteys vuokrat@koas.fi tai puh. +35810 820 4429. Voit neuvotella maksuaikataulusta.

Vuokrien perintää hoitaa Koasin kanssa yhteistyössä Visma Duetto Oy. Visma Duetto Oy hoitaa laskuhuomautukset sekä perinnän.

Laskun eräännyttyä lähetetään alkuun muistutusviesti sähköpostilla, jonka mukana tulee tunnukset maksuhelposti.fi palveluun, jossa voi vielä suorittaa vuokran ilman huomautus- ja perintäkuluja. Mikäli sähköpostimuistutukseen ei ole reagoitu, niin lähettää Visma Duetto Oy maksuhuomautuksen, jossa on mukana lainmukainen (5) euron muistutuskulu, kun laskun erääntymisestä on kulunut 14 päivää.

Rästiin jääneet vuokrat voivat johtaa vuokrasopimuksen purkamiseen, saatavien perinnän perintätoimiston perittäviksi sekä luottotietomerkintään. Merkintä luottotietorekisterissä säilyy pitkään ja vaikeuttaa elämää jatkossa huomattavasti. Viimeistään maksukehotuksen eräpäivänä tulleet suoritukset tai maksusopimukset estävät edellä mainitut toimenpiteet.

Myöhässä maksetuista vuokrista perimme viivästyskorkolain mukaista korkoa. Viivästyskoron perintä alkaa eräpäivän jälkeisestä päivästä, huolimatta mahdollisesta tehdystä maksusopimuksesta. Koroista lähetetään lasku erikseen.

Vuokravastuu

Puolisot vastaavat perheasunnon vuokrasta yhteisvastuullisesti, samoin muut yhteisellä sopimuksella asuvat. Jos toinen muuttaa asunnosta pois, on yhteinen sopimus irtisanottava. Vuokravastuu jatkuu vuokrasopimuksen päättymiseen asti.