Hyppää sisältöön

Palovaroitin

Muista tarkistaa palovaroittimen toimivuus muuttaessasi uuteen asuntoon. Asumisen aikana asukkaan vastuulla on vaihtaa palovaroittimen paristo ja hankkia uusi, jos laite vikaantuu. Jos käytössäsi on perinteinen palovaroitin, voit testata sen toimivuuden painamalla testauspainiketta. Toimiva varoitin antaa voimakkaan äänimerkin, kun nappia painetaan. Jos varoitin antaa lyhyen piippauksen, on aika vaihtaa paristo.

Jos naapurisi on poissa ja hänen palovaroittimensa häiritsee sinua, ilmoita asiasta huoltomiehelle. Kaikkien Koasin asuntojen palovaroittimien paristot vaihdetaan vikailmoituksen perusteella 1.1.2024 alkaen.

Tietyissä kohteissa, kuten Harju, Heikinsilta, Hospa, Jyvänen, Kangas, Kankaantorni, Koppari, Kotiraide, Korttelikylä, Laajavuori, Rantapellonpolku, Ratapiha, Seminaarinmäki, Sillanpää ja Myllyjärven C-, D-, E- ja F-taloissa, on automaattiset paloilmaisimet. Koas vastaa näiden järjestelmien ylläpidosta, eikä asukkaiden tule koskea huoneissa oleviin paloilmaisimiin missään tilanteessa.

Jos hälytys on turha, asukkaan on kuitattava hälytys pois porraskäytävän painikkeesta. Tulipalotilanteessa asukkaan on soitettava itse hätänumeroon 112, sillä hälytys ei siirry automaattisesti hätäkeskukseen.

Paloilmaisimen toiminta