Hyppää sisältöön

Kuntotarkastus ja korvausvastuu

Tarkista asunnon kunto heti muutettuasi sisään. Saat sähköpostiisi huoneistokortin, johon voit merkitä kaikki huomaamasi viat ja puutteet. Tämä aloituskatselmus auttaa sinua välttämään vastuun sellaisista vaurioista, jotka ovat edellisen asukkaan aiheuttamia. Samalla voit tehdä vikailmoituksen korjausta vaativista asioista koas.fi-sivuston kautta kohdassa Tee vikailmoitus.

Vuokralainen on vastuussa asunnolle aiheuttamistaan vahingoista vuokrasuhteen aikana. Jos asunnon kunnossa on huomautettavaa vuokrasuhteen päätyttyä, huoneistokorttisi avulla voidaan tarkistaa, oliko vika jo asunnossa vuokrasuhteen alkaessa vai syntynyt sen aikana.

Lopputarkastuksessa laaditaan kirjallinen raportti asunnon kunnosta. Jos vuokralaisen laiminlyönti on aiheuttanut asunnolle kustannuksia, Koas laskuttaa ne erikseen tai pidättää vuokravakuudesta. Jos vauriota ei ole mahdollista korjata, Koas voi laskuttaa sovitun summan tai pidättää vakuudesta vastaavan määrän. Jos vakuus ylittyy, Koas voi vaatia vuokralaiselta vahingonkorvausta.

Mikäli asunnossa ei ole mitään huomautettavaa, vakuus palautetaan kokonaisuudessaan kuukauden kuluttua vuokrasuhteen päättymisestä, kun asunto on siivottu ja lopputarkastus on tehty.

Korvausvastuuhinnaston löydät täältä: Koas korvausvastuuhinnasto