Koas on 4 000 opiskelijan koti!

Asunnon hakeminen Koasilta on helppoa. Voit hakea meiltä vuokra-asuntoa Jyväskylästä heti, kun olet saanut opiskelupaikan. Tarkistamme opinto-oikeutesi suoraan oppilaitoksesta sekä luottotietosi.

  • Tutustu kohteisiimme ja täytä sähköinen hakemus
  • Tee soluhakemuksesta mahdollisimman laaja (useita kohteita ja kaiken kokoisia)
  • Halutessasi tee erikseen myös yksiöhakemus
  • Tarjottu soluasunto kannattaa ottaa vastaan, voit silti jatkaa yksiöjonossa

Uudet opiskelijat ovat loppukesällä ja syksyllä etusijalla solu- ja perheasuntoihin.

Saat vahvistuksen sähköpostiisi jätettyäsi hakemuksen. Hakemus on voimassa 90 vuorokautta. Toiveesi mukaisen asunnon vapautuessa, saat asuntotarjouksen sähköpostiisi.

Soluasunto on yleisin asumismuoto etenkin aloittavalle opiskelijalle. Kahden, kolmen tai neljän hengen soluasunnoissa ovat kullekin omat, lukolliset asuinhuoneet. Kylpyhuone sekä keittiö jaetaan. Soluyksiössä on oma sisäänkäynti ja kylpyhuone. Soluasuminen on yhteisöllistä asumista parhaimmillaan! Kaverukset voivat hakea yhdessä samaan soluasuntoon, kummankin tulee jättää oma asuntohakemus. Voit hakea myös solukaksiota tai perhekaksiota yksin itsellesi. Tällöin myös lemmikit ovat sallittuja.

Kaksio yhdelle on kahden huoneen asunto, jonka voit vuokrata yksin. Vuokra on yhden huoneen vuokra + 100€/kk. Saat hulppeasti enemmän tilaa edullisella vuokralla. Lemmikit ovat tervetulleita!

Yksiöiden jonotusaika vaihtelee kohteen sijainnin mukaan, jonotusaika on noin vuosi. Jonosijoitus määräytyy hakemuksen jättöpäivän perusteella ja vaihtelee hakijoiden muuttaessa sijainti- tai vuokramäärätoiveitaan.

Perheasunnot ovat ensisijaisesti pariskunnille ja lapsiperheille. Pariskunnasta toisen pitää olla opiskelija.

Asunnon vaihtoa voit hakea asumisaikana joko toiseen kohteeseen tai erityyppiseen asuntoon. Vaihdosta peritään 60 € siirtomaksu. Asunnonvaihtaja maksaa vuokran vain uudesta asunnosta, vaikkei vanhan asunnon irtisanomisaika täyttyisikään. Perheasunnoissa noudatetaan aina yhden kalenterikuukauden irtisanomisaikaa.

Vuokrasopimus lähetetään allekirjoitettavaksi sähköisesti. Pariskunnan kumpikin osapuoli allekirjoittaa vuokrasopimuksen. Alaikäinen allekirjoittaa vuokrasopimuksen yhdessä huoltajan kanssa. Määräaikaisten vuokrasopimusten käsittelymaksu on 50€.

Avaimet uuteen kotiisi luovutetaan sinulle Koasin toimistolta. Sinun tulee todistaa henkilöllisyytesi. Avaimet saat vuokrasuhteen alkaessa, yleensä siis aikaisintaan kuukauden 1. arkipäivänä.


Jyväskylän yliopistolla on kansainvälisten vaihto-opiskelijoiden asumistarpeisiin kalustettujen soluasuntojen kiintiö sekä Kortepohjan ylioppilaskylässä että KOAS:lla. Koska JYU ei ota syksyllä vastaan vaihto-opiskelijoita, nämä asunnot ovat vapaana ja niitä voidaan tarjota JYU:n opiskelijoille lyhyillä vuokrasopimuksilla (1 – 5 kuukautta) aikavälillä 1.8. – 31.12.2020. Huomioithan, että asunnon vuokrasopimusta ei ole mahdollista jatkaa 31.12. jälkeen. Soluasunnoissa on peruskalusteet ja jaettu keittiö sekä kylpyhuone. Huoneissa on internet-yhteys ja taloista löytyvät pyykkihuoneet ja saunat. Voit hakea asuntoa täyttämällä hakemuksen suoraan KOAS:n verkkosivuilla. HUOM! Muistathan mainita asuntohakemuksessasi että haet paikkaa nimenomaan JYU:n kalustetussa kiintiöasunnossa! Näin hakemus ohjautuu oikein.

 Bonsky