Opiskelija-asunnon hakeminen on helppoa. Koasin opiskelija-asuntoa voit hakea, kun olet saanut opiskelupaikan paikkakunnalta. Myös asuminen on helppoa, kun kaikki asumiskulut kuuluvat vuokraan. Tarkistamme hakijoilta luottotiedot.

Tiedäthän, että voit muuttaa samaan kämppään myös kaverin kanssa? Meillä on myös perheasuntoja pariskunnille ja lapsiperheille.

Saat hakemuksestasi vahvistuksen sähköpostiisi ja hakemuksesi on voimassa kolme kuukautta. Kun sopiva asunto vapautuu, saat tarjouksen sähköpostiisi.

Vuokrasopimus tulee allekirjoitettavaksi sähköpostilla. Uuden kotisi avaimet saat, kun vuokrasuhde alkaa tai kuukauden 1. arkipäivänä.

Asuntotarjonnasta

Asuntoja on tarjolla eniten keväällä ja alkukesällä ja vähiten heinä-joulukuusta. Soluasunnoissa vaihtuvuus on nopeampaa ympäri vuoden – jos siis tarvitset asuntoa pikaisesti, todennäköisimmin voimme tarjota soluasuntoa. Yksiöihin hakijoita on huomattavasti enemmän, eikä niitä vapaudu yhtä usein.

Elo- ja syyskuussa vapautuviin asuntoihin ovat etusijalla uudet paikkakunnalle muuttavat opiskelijat sekä lapsiperheet. Yksiöt jaetaan myös syksyllä jonojärjestyksessä.

Heti vapaat asunnot

KOAS:lla on tavoite pitää asunnot aina asutettuina. Joskus on kuitenkin tilanteita jolloin KOAS:lla on heti vapaita asuntoja, ja tuolloin niistä ilmoitetaan esimerkiksi KOAS:n nettisivulla sekä Facebook-sivustolla. Heti vapaisiin asuntoihin on mahdollista saada sopimus nopeasti. Heti vapaita asuntoja on tarjottu hakijoille jonotusjärjestyksessä, mutta uutta asukasta ei ole saatu hakemustiedostostamme kohtuullisessa ajassa. VAPAAT ASUNNOT.

Yksiöiden jonotusajasta

Yksiöiden jonotusaika vaihtelee kohteesta ja hakukriteereistä riippuen puolesta vuodesta vuoteen. Keskimäärin vuoden jonoaika pätee suurimpaan osaan KOAS:n kohteista, mutta Auvilankujan, Laajavuoren ja Myllyjärven kohteissa yksiön voi saada nopeammalla aikataululla, varsinkin keväällä sekä alkukesästä.

Sijoitusta yksiöjonossa kysytään usein. Jonosijoitus pohjautuu hakemuksen jättöpäivään. Jos hakemuksella haetaan useita asuntokohteita, jonosijoitus vaihtelee kohteiden erilaisista hakijamääristä johtuen. Yhtä jonosijoitusnumeroa ei siis voida antaa.

Perheasunnoista

Perheasuntojen jonotusajat vaihtelevat paljon kohteesta riippuen. Kotiraiteen kaksiota voi joutua jonottamaan jopa vuoden, mutta vähän kauempaa keskustasta sijaitsevaan perheasuntoon voi päästä muutaman kuukauden jonoajalla.

Kaksioihin on yleensä pidemmät jonot kuin kolmioihin. Syksyllä myös perheasunnoissa etusijalla ovat opintojaan aloittavat opiskelijat.

Asunnon vaihto

Asukas voi hakea asunnonvaihtoa joko toiseen kohteeseen tai erityyppiseen asuntoon. Perimme ensimmäisen vuokran yhteydessä siirtomaksun, 60€. Asunnonvaihtajilta ei peritä tuplavuokraa, joten vuokralainen maksaa vain uuden asunnon vuokran, vaikkei irtisanomisaika täyttyisikään. Poikkeuksena perheasunnot, joissa noudatetaan aina kalenterikuukauden irtisanomisaikaa.

Mainostoimisto Mediataivas