Tiedote koronavirukseen liittyen

Tämä tiedote on päivitetty 2.2.2021

Jyväskylän koronatartuntojen määrä on kääntynyt nopeaan kasvuun. Nyt on aika pysyä kotona ja huolehtia niin omasta kuin muidenkin terveydestä. Vaikka tilanne aiheuttaa huolta, kyllä tästä selvitään kun noudatetaan ohjeita ja jaksetaan vielä. Kiitos kun teet osasi!

Noudatathan ensisijaisesti viranomaisten antamia ohjeita siitä, miten tulee toimia koronaviruksen ehkäisemiseen, tartuntaepäilyyn tai muihin koronavirukseen liittyvissä asioissa.

Koasille asukkaiden ja työntekijöiden terveys ja turvallisuus ovat ensisijaisen tärkeitä asioita. Koronavirustilanteen vuoksi pyrimme riskejä minimoidaksemme välttämään turhia henkilökontakteja sekä asunnoissa että Koasin toimistolla.

Tammikuun puolestavälistä alkaen koronavirustilanne on heikentynyt Jyväskylässä. Nyt on erityisen tärkeää seurata viranomaisten ohjeita sekä seurata oman korkeakoulun viestintää tarkasti. Koas seuraa tilannetta jatkuvasti ja toimimme Suomen hallituksen ja THL:n ohjeiden mukaisesti.


Koasin toimisto on kiinni edelleen kiinni. Vain avaimien noudot hoidetaan paikan päällä, etukäteen sopimalla. Kaikki asumiseen liittyvät asiat voi hoitaa sähköisten kanavien avulla, me olemme täällä apunasi! Tavoitat meidät nettisivujen verkkoasioinnin ja chatin kautta koas.fi, sähköpostitse koas@koas.fi tai soittamalla toimiston numeroon 029 180 4444 (arkisin klo 12-15).


Avainten palautuksen voi tehdä avaintenpalautusluukkuun, joka on toimiston oven ulkopuolella. Palautusluukun vierestä löydät kirjekuoria ja palautusohjeet.


Huoltotoimenpiteistä tehdään vain akuutit toimenpiteet toistaiseksi. Asukas, pidäthän yhteystietosi ajan tasalla Bookingissa, jotta huolto voi tarvittaessa olla yhteydessä sinuun ennen huoltotoimenpiteitä. Turvavälit ja maski on muistettava, mikäli akuutteja toimenpiteitä tullaan huoneistoon tekemään. Jos olet jättänyt vikailmoituksen mutta olet altistunut koronavirukselle, epäilet altistumista tai olet kipeänä, pyydämme lisäämään ilmoituksen tietoihin kommentin asiasta - näin suojelemme kaikkien terveyttä. Linkin ilmoitukseesi löydät vahvistussähköpostista.


Yhteistilat suljettu 1.–28.2.: Kerhohuoneet, lounget, kuntosalit, varattavat saunavuorot ja Meeting Room, Kabinetti ja Koas Bike eivät ole käytössä helmikuun varotoimenpiteenä viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Myös yleiset saunavuorot ja Ykköspesän tilaussauna ovat pois käytöstä. Pesulat jäävät auki.

Varatut vuorot kaikissa yhteistiloissa on peruttu. Saunavuorojen osalta varaajille palautetaan krediitit Bookingiin.

Pesulaan ei tule mennä kipeänä, oireisena tai jos epäilet altistuneensa virukselle. Jos pesulaan käynti tapahtuu kerhohuoneen läpi, on kerhohuone silti pois käytöstä eikä siellä saa oleskella. Pese kädet ennen ja jälkeen pesulassa käynnin, pidä 2 m turvaväli muihin sekä käytä maskia pesulassa. Älä viivy pesulassa pidempään kuin pyykin vieminen tai hakeminen vaatii.

Lisätietoa löydät seuraavista lähteistä:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivut: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset...

Valtakunnallinen koronaneuvonta: puh. 0295 535 535

Jyväskylän keskitetty koronavirusneuvontanumero: puh. 014 266 0133 (ma-pe klo 8-16 ja la-su klo 9-15)

Jyväskylän koronatilanne ja ohjeita: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri haluaa muistuttaa, että koronavirustartuntaa epäillessä ei tule soittaa Keski-Suomen keskussairaalan yksiköihin tai puhelinkeskukseen. Jos epäilet tartuntaa soita aina ensin omalle terveysasemallesi. Yhteystiedot löydät täältä: https://www.ksshp.fi/fi-FI/Jos_epailet_koronavirustartuntaa_ala_soi(59971)

Miten suojaat itseäsi?

Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Kädet kannattaa pestä erityisesti kun tulet ulkoa sisään, aina wc-käynnin jälkeen tai kun olet niistänyt, yskinyt tai aivastanut

Jos vettä ja saippuaa ei ole saatavilla, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta.

Vaihda kotona käsipyyhkeitä usein ja käytä kodin ulkopuolella kertakäyttöpyyhkeitä.

Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.

Vältä suuria väkijoukkoja ja läheistä kosketusta henkilöön, jolla on hengitystieinfektio.

Julkisilla paikoilla ja väkijoukoissa pidä vähintään metrin etäisyys muihin.

Miten suojaat muita?

Jos sinulla on lieviäkin hengitystieinfektion oireita, kannattaa pysytellä kotona. Älä mene töihin, kouluun tai harrastuksiin.

Vältä kättelyä.

Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.

Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, soita terveyskeskukseen. Voit tehdä Omaolo-palvelussa oirearvion, jonka jälkeen saat toimintaohjeet. Koronavirustartuntaa voit epäillä, jos sinulla on kuumetta, yskää, kurkkukipua, päänsärkyä tai hengenahdistusta.