Hyppää sisältöön

Koasilta uusia opiskelija-asuntoja Tourulaan

Tiedote 24.8.2023

Koti aivan kaupungin keskustan kulmilta ja läheltä opiskelupaikkaa? Ensi vuoden lopulla keskusta-asumiseen avautuu uusia mahdollisuuksia, kun Koas Tourula valmistuu Jyväskylän Tourulaan Kivääritehtaan lähelle uudelle Pajalan alueelle.

Koas panostaa vahvasti viihtyisään ja sijainniltaan hyvään uudisrakentamiseen Jyväskylän keskusta-alueella. Viime vuosina olemme rakennuttaneet valoisia, energiatehokkaita ja viihtyisiä koteja opiskelijoille esimerkiksi Kauppakadulle, Pitkäkadulle sekä Seminaarinmäen ja Kankaan alueille.

Tänä syksynä käynnistämme opiskelija-asuntokohteen rakentamisen uudelle Pajalan alueelle Tourulaan. Töiden on määrä olla valmiina vuoden 2024 lopussa. Kaupungin paalupaikalle rakentuvista kodeista on Kompassille sekä JAMKin Lutakon ja Rajakadun kampuksille vain reilun kilometrin matka. Seminaarinmäkikin on vain kahden kilometrin etäisyydellä.

”Olemme Koasilla innoissamme, kun pääsemme toteuttamaan opiskelijoille haluttuja asuntoja kaupungin keskustaan”, toteaa Koasin toimitusjohtaja Matti Tanskanen.

Historiallisen tehdasmiljöön, vanhan Kivääritehtaan naapuriin sijoittuvaan, seitsemänkerroksiseen Koas Tourulaan valmistuu 102 yksiötä ja 19 kaksiota. Asuntojen koot ovat 26,5–43 neliötä. Uuteen kohteeseemme tulee myös paljon asukkaiden yhteiskäyttöön suunniteltuja tiloja.

Loungen yhteiskeittiössä voi kokkailla porukalla ja  oleskelutilassa voi vaikka jännätä jääkiekon MM-kisoja. Tarjolla on myös tiloja rauhalliseen opiskeluun ja saunomiseen. Pesulan ansiosta omaa kotia ei tarvitse varustaa pesukoneella.

Koas Tourulan uudet kodit rakennetaan A-energialuokkaan ja kiinteistöön asennetaan aurinkopaneelit. Vastuullisuutta on pyritty huomioimaan muun muassa valitsemalla yhteistiloihin hiilinegatiiviset alakattolevyt. Lämmönjakohuoneen lämminvesivaraajan avulla tasataan kulutuspiikkejä.

Asuntojen varustelutaso kestää kriittisemmänkin vertailun. Jokaisessa kodissa on muun muassa lattialämmitys, ranskalainen parveke, kiinteät valaisimet, astianpesukone, jää-pakastinkaappi sekä varaus pyykinpesukoneelle. Jokaiselle asunnolle on varattu myös oma varastokoppinsa, mikä helpottaa esimerkiksi kausivaatteiden ja harrastusvälineiden säilytystä.

”Opiskelijat arvostavat talon suunnittelun vastuullista elinkaariajattelua ja parasta A-energialuokkaa”, kertoo Tanskanen.

Koas Tourulan asuntojen on määrä valmistua vuoden loppuun 2024 mennessä. Haku asuntoihin avataan syksyllä 2024. Pysy kuulolla ja seuraa rakennusmatkaa Koasin verkkosivuilta ja sosiaalisesta mediasta!

Koas – tilaa olla sinä. | koas.fi | @koasjyvaskyla | @koas.fb

Lisätietoja:

Matti Tanskanen, toimitusjohtaja, Koas, puh. 050 545 0010, matti.tanskanen@koas.fi

Lisää aiheesta:

YIT Oyj lehdistötiedote 24.8.2023