Usein kysytyt kysymykset

Asunnon hakeminen

Ei tarvitse. Yksiötä voi hakea vaikka ei solussa olisikaan asunut. Yksiön jonotusaika on pidempi, joten nopeaan asunnontarpeeseen voimme yleensä tarjota huonetta soluasunnosta.

Yksiöjono on keskimäärin noin vuoden. Jonotusaika vaihtelee kuitenkin toivekohteiden ja hakemukselle asetetun maksimivuokran mukaan.

Perheasuntoon ja yksiöihin voi ottaa lemmikin. Soluasuntoihin ei saa ottaa lemmikkiä.

Jo vanhentunutta hakemusta ei voi enää uusia. Hakemukselle annettuun s-postiin lähtee uusimispyyntö n. 2 viikkoa ennen hakemuksen vanhenemista. Muista tarkistaa myös roskaposti.

Suosittelemme lämpimästi kotivaakutusta, sillä vahingon sattuessa voivat korvaussummat olla suuria. Vakuutusyhtiö on se taho, jonka puoleen kääntyä, jos jotakin on mennyt rikki.

Hakemustyyppiä ei voi vaihtaa. Yksiöön täytetään uusi hakemus ja valitaan kohteet asuntotyypin mukaan.

Asuntoon muutto

Avaimen voi noutaa KOAS toimistolta osoitteesta Kauppakatu 11, kun sopimus alkaa. Mikäli kuukauden ensimmäinen päivä osuu viikonlopulle, luovutetaan avain HVL:n mukaisesti kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä.

Avaimen voi sopia noudettavaksi myös R-kioskilta (Kauppakatu 20) 5€ maksua vastaan. Koas toimittaa pyynnöstä avaimen kioskille kuukauden ensimmäisen arkipäivän jälkeen.

Avaimen voi sopia noudettavaksi R-kioskilta (Kauppakatu 20) 5€ maksua vastaan. Koas toimittaa pyynnöstä avaimen kioskille kuukauden ensimmäisen arkipäivän jälkeen.

Asumisaikana huoltoyhtiö voi aukaisee oven maksua vastaan, jos avain on jäänyt lukon väärälle puolelle. Vara-avaimen voi noutaa toimistolta lainaksi toimiston aukioloaikana.

Asuminen

Soluasuntoon voi saada vara-avaimen sovituksi ajaksi. Avain voidaan luovuttaa esimerkiksi loman ajaksi kukkien kastelijaa varten.

Kämmpistä ei voi valita itse, mutta kaverin kanssa voi hakea yhteistä asuntoa.

Kaverisi voi myös hakea asunnostasi vapautuvaan huoneeseen. Muista tuolloin vinkata kaverille heti, kun kämppis puhuu poismuutosta.

Kyllä voitte. Muistakaa käyttää saamaanne viitenumeroa niin vuokra kirjautuu oikein.

Huoltoyhtiön päivystäjä avaa oven korvausta vastaan.

Ota heti yhteyttä toimistoon. Saat toimistolta uuden avaimen käyttöösi. Samalla tehdään katoamisilmoitus.

Jatkotoimenpiteet sekä kustannukset selvitetään tapauskohtaisesti.

Ei voi. Eräpäivän jälkeen rästivuokra kerryttää korkoa.

Voit kuitenkin välttyä perintäkuluilta, kun otat yhteyttä toimistoon ennen vuokran eräpäivää (joka kuukauden 6.) ja sovi myöhemmästä vuokranmaksusta. Näin saatava ei siirry perintätoimistolle.

Ei voi. Asunto vuokrataan siinä kunnossa, jossa se vuokraushetkellä on. Jos asukas tekee itse maalauksia/tapetointia asunnossa, ja esimerkiksi huoneen seinä joudutaan tästä syystä maalaamaan asukkaan poismuutettua, on asukas siitä korvausvastuussa. (korvaushinnasto)

Asunnon oveen saa asentaa turvaketjun omakustanteisesti, mutta ketju on pois muutettaessa jätettävä paikalleen.

Asunto vuokrataan siinä kunnossa, jossa se vuokraushetkillä on. Asukas voi asennuttaa itse kaihtimet ammattiliikkeellä omakustanteisesti, mutta kaihtimet tulee jättää paikalleen asuntoon, kun asukas muuttaa pois.

KOAS ei asenna mitään koneita, vaan asukas tilaa asennuksen omakustanteisesti ammattiliikkeeltä. Jos astianpesukoneen asennus vaatii kaapiston muutostyön, KOAS huolto tekee kaappimuutoksen jos se pienin muutoksin ja kustannuksin on mahdollista tehdä. Kaappimuutostyöpyynnön tekee asukas itse vikailmoituksen jättämällä. Huomioitavaa on, että kaikissa Koasin kohteissa astianpesukoneen asentaminen ei ole mahdollista.

Asunnon voi välivuokrata määräajaksi, kun itse olet väliaikaisesti poissa paikkakunnalta. Talvikuukausina välivuokralaisen tulee olla opiskelija. Välivuokralaisen tiedot tulee ilmoittaa toimistolle.

Ei. Vuokrat on laskettu ympärivuotisen asumisen mukaan.

Kyllä. Palovaroittimen pariston vaihtaminen on asukkaan vastuulla. Muista myös tarkistaa palovaroittimen toimivuus säännöllisin ajoin.

Poismuutto

Vuokrasopimuksen voi irtisanoa toimistolla tai sähköisesti nettisivujen kautta. Sähköisesti toimitetusta irtisanomisesta lähetetään vahvistus, kun se kirjataan vastaanotetuksi.

Vuokralainen vastaa irtisanomisen toimittamisen todentamisesta. Irtisanominen kannattaa siis tehdä ajoissa.

Ei hyvitetä. Mikäli uusi asukas on innokas muuttamaan ennen vuokrasuhteen alkua, voivat vuokralaiset keskenään sopia vuokrahyvityksestä vuokran maksaneelle osapuolelle.

Vakuusmaksun palautuksen edellytys on, että kaikki vuokralaisen velvoitteet on suoritettu. Vakuusmaksu palautetaan irtisanomisen yhteydessä ilmoitetulle pankkitilille vuokrasopimuksen päättymistä seuraavan kuukauden aikana. Vakuusmaksun palautuksen edellytys on, että kaikki vuokralaisen velvoitteet on suoritettu eli asunto on hyvässä kunnossa vuokrasopimuksen päättyessä, avaimet on palautettu ja vuokrat on maksettu. Vakuusmaksua ei voi käyttää viimeisen kuukauden vuokran maksuun.

Avain palautetaan Koas toimistoon osoitteeseen Kauppakatu 11.

Jos toimisto on suljettu, voit pudottaa avaimet kirjekuoressa yhteystietojen kanssa Koasin toimiston sisäänkäynnin vieressä olevaan luukkuun. Porraskäytävän ovi on avoinna ma-pe 7-20 ja la-su 7-21.

Avaimen voi myös postittaa hyvin pakattuna toimiston osoitteeseen.

Irtisanomisaika on kalenterikuukausi.

Esimerkiksi, jos sopimus halutaan päättää 31.5, tulee irtisanominen tehdä viimeistään 30.4. Irtisanominen on hyvä tehdä ajoissa, jotta se on varmasti vuokranatajan tiedossa ennen irtisanomisajan päättymistä.


Vahingon sattuessa on vakuutusyhtiö se taho, jonka puoleen kääntyä korvausasiassa. Vaikka lavuaarin rikkoutuminen ei ole tahallista, on asukas siitä silti korvausvastuussa.

Mainostoimisto Mediataivas