Kun muutat pois…

Muuttopäivä

Lain mukaan muuttopäivä on kuukauden ensimmäinen arkipäivä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sisään- ja poismuutto voivat tapahtua samana päivänä ja samaan aikaan.
Muuttojen sujuvuuden vuoksi on toivottavaa, että pois muuttaessasi saat asunnon tyhjäksi jo kuukauden viimeisenä päivänä. Tilaa asunnon tarkastus sähköpostiin lähetetyn linkin kautta sille päivälle, kun asunto on tyhjä ja avaimet palautettu.

Muuttoilmoitus

Muuttoilmoituksen tekeminen on asumislisän kannalta välttämätöntä. Rekisteriviranomaisten vaatiman lakisääteisen muuttoilmoituksen sekä postin muuttoilmoituksen voit tehdä verkossa: www.vaestorekisterikeskus.fi, www.maistraatti.fi tai www.posti.fi. Asumistukea ja -lisää varten on tehtävä ilmoitukset Kelalle, jotta tuki uudesta asunnostasi tulee oikean suuruisena.

Muuttosiivous

Hyvään asumistapaan kuuluu jättää asunto siistiin kuntoon.

 • pyyhi lattiat kostealla liinalla
 • pyyhi kaikki tasopinnat
 • poista tahrat kaikilta pinnoilta
 • pyyhi ovet, kaapit, laatikostot ja niiden ovet
 • pese wc ja kylpyhuone, lattiakaivo ja suihkuverho (hienopesu 40 asteessa)
 • vie roskat
 • puhdista uuni, liesi ja liesikupu (pese myös rasvasuodatin)
 • pyyhi lieden alusta ja tausta
 • sulata ja pese jääkaappi/pakastin. Katkaise virta ja jätä ovet auki. Soluasunnossa kuitenkin vain, mikäli koko asunto tyhjenee
 • puhdista ilmastointiventtiilit
 • tyhjennä ja lakaise irtaimistovarasto ja parveke

Muuttosiivouksen jälkeen asunnossa ei saa olla roskia, tahroja ja pinttymiä. Asuntoon, parvekkeelle, asukasvarastoon tai pihalle ei saa jättää omia tavaroita.

Muutto ennen vuokrasopimuksen päättymistä

Jos muutat ennen vuokrasopimuksen päättymistä, palauta avaimet asukastoimistoon ja tilaa tarkastus. Näin et ole vastuussa asunnon kunnosta enää muuttosi jälkeen.
Jos haluat pitää avaimen vuokrasopimuksesi loppuun asti, käy tarkastamassa asunnon kunto ennen tarkastuspäivää.

Lain mukaan asunto on vuokranantajan käytettävissä, kun vuokralainen on luovuttanut avaimet ja asunnon hallinnan vuokranantajalle.

Avainten palautus

Luovuta kaikki saamasi avaimet asukastoimistoon, sillä niitä ei saa jättää asuntoon. Avain on palautettava viimeistään vuokrasuhteen päättymistä seuraavana ensimmäisenä arkipäivänä.

Jos asukastoimisto on suljettu, voit pudottaa avaimet kirjekuoressa yhteystietojen kanssa Koasin toimiston sisäänkäynnin vieressä olevaan luukkuun. Porraskäytävän ovi on avoinna ma-pe 7-20 ja la-su 7-21.

Vakuusmaksu palautetaan vuokrasopimuksen päättymistä seuraavan kuukauden aikana edellyttäen, että asunto ja avaimet on asianmukaisesti luovutettu ja vuokrat maksettu.

Muista myös!

- peru mahdolliset saunavuoro, autopaikka, varastokomero jne. varaukset Koas booking järjestelmästä.

- peru Telia nettiliittymä p. 0200 11611 ma-pe 08-20 la 09-16.30

 Bonsky