Kun muutat pois…

Muuttopäivä

Lain mukaan muuttopäivä on kuukauden ensimmäinen arkipäivä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sisään- ja poismuutto voivat tapahtua samana päivänä ja samaan aikaan.
Muuttojen sujuvuuden vuoksi on toivottavaa, että pois muuttaessasi saat asunnon tyhjäksi jo kuukauden viimeisenä päivänä. Tilaa asunnon tarkastus sähköpostiin lähetetyn linkin kautta sille päivälle, kun asunto on tyhjä ja avaimet palautettu.

Muuttoilmoitus

Muuttoilmoituksen tekeminen on asumislisän kannalta välttämätöntä. Rekisteriviranomaisten vaatiman lakisääteisen muuttoilmoituksen sekä postin muuttoilmoituksen voit tehdä verkossa: www.vaestorekisterikeskus.fi, www.maistraatti.fi tai www.posti.fi. Asumistukea ja -lisää varten on tehtävä ilmoitukset Kelalle, jotta tuki uudesta asunnostasi tulee oikean suuruisena.

Muuttosiivous

Hyvään asumistapaan kuuluu jättää asunto siistiin kuntoon:

 • pyyhi lattiat kostealla liinalla
 • imuroi ja pese kaikkien tilojen lattiat kostealla liinalla
 • pese tahrat pois kaikilta pinnoilta, myös seinistä ja valokatkaisimista
 • pyyhi kaikki tasopinnat puhtaaksi
 • tyhjennä, puhdista ja pyyhi kaapit, hyllyt, laatikostot ja niiden ovet
 • pese wc ja jynssää ja hinkkaa käsienpesuallas, suihkutilojen seinät ja vesihanat perusteellisesti, lattiaa unohtamatta. Muista myös pestä lattiakaivot eli irrota kansi ja puhdista kannen lisäksi hajulukko!
 • pese liesi sienellä ja pesuaineella, keittolevyt teräsvillalla sekä uuni ja pellit uuninpesuaineella
 • vedä liesi pois seinästä ja imuroi ja pyyhi lieden alusta ja tausta. Pese myös liesituulettimen rasvasuodatin!
 • puhdista patterit, lattialistat ja ikkunalaudat
 • sulata ja pese jääkaappi/pakastin ja katkaise virta ja jätä ovet auki. Soluasunnossa kuitenkin vain, mikäli koko asunto tyhjenee
 • puhdista ilmastointiventtiilit
 • tyhjennä ja lakaise irtaimistovarasto ja parveke
 • vie roskat

Muuttosiivouksen jälkeen asunnossa ei saa olla roskia, tahroja ja pinttymiä. Asuntoon, parvekkeelle, asukasvarastoon tai pihalle ei saa jättää omia tavaroita.

Poismuuttosi tärkeimpiin tehtäviin kuuluu kunnollinen muuttosiivous. Muuttosiivous tulee tehdä ajoissa ennen muuttoa, sillä muuttopäivä on tarkoitettu tavaroiden kantamiseen eikä moppaamiseen.

Epäsiisti asunto siivotaan ja kustannukset veloitetaan asukkaalta/asukkailta. Siivousveloitus on 41 e/h.

Mahdollinen siivous-, korjaus-, ja/tai avainlasku toimitetaan joko sähköpostilla tai verkkolaskutilauksen voimassaollessa e-laskuna.

Soluasunnoissa kaikki asukkaat ovat yhteisvastuussa yhteisten tilojen siisteydestä.

Korvausvastuuhinnaston esim. rikkoutuneesta altaasta löydät täältä.

Muutto ennen vuokrasopimuksen päättymistä

Jos muutat ennen vuokrasopimuksen päättymistä, palauta avaimet asukastoimistoon ja tilaa tarkastus. Näin et ole vastuussa asunnon kunnosta enää muuttosi jälkeen.
Jos haluat pitää avaimen vuokrasopimuksesi loppuun asti, käy tarkastamassa asunnon kunto ennen tarkastuspäivää.

Lain mukaan asunto on vuokranantajan käytettävissä, kun vuokralainen on luovuttanut avaimet ja asunnon hallinnan vuokranantajalle.

Avainten palautus

Luovuta kaikki saamasi avaimet asukastoimistoon, sillä niitä ei saa jättää asuntoon. Avain on palautettava viimeistään vuokrasuhteen päättymistä seuraavana arkipäivänä klo 9 mennessä.

Jos asukastoimisto on suljettu, voit pudottaa avaimet kirjekuoressa (kuoria löytyy palautusluukulta) yhteystietojen kanssa Koasin toimiston sisäänkäynnin vieressä olevaan luukkuun. Porraskäytävän ovi on avoinna ma-pe 7 -20, la-su 7-21.

Mahdollinen vakuusmaksu palautetaan vuokrasopimuksen päättymistä seuraavan kuukauden aikana edellyttäen, että asunto ja avaimet ovat asianmukaisesti luovutettu ja vuokrat maksettu.

Muista myös!

- peru mahdolliset autopaikka, Bike box ja varastokomero varaukset Koas Booking järjestelmästä viimeisen asumiskuukauden aikana.

- peru Telia nettiliittymä p. 0200 11611 ma-pe 08-20 la 09-16.30 (koskee vain yksiö- ja perheasuntomallisia asuntoja)

 Bonsky