Kun muutat sisään

Muuttopäivä

Lain mukaan muuttopäivä on kuukauden ensimmäinen arkipäivä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sisään- ja poismuutto voivat tapahtua samana päivänä ja samaan aikaan.

Avaimet

Saat kotisi avaimet vuokrakauden alkaessa. Samalla avaimella pääset myös asukkaille tarkoitettuihin yhteistiloihin. Avaimet luovutetaan KOAS toimistolta, osoitteesta Kauppakatu 11 A, 2 krs. Voit myös sopia etukäteen viikonlopuksi tai ilta-aikaan avaimen noudon Forumin R-kioskilta (Kauppakatu 20) - palvelun hinta on 5€ , maksu suoritetaan kioskille avainta noudettaessa. Varaa mukaasi ajo- tai henkilökortti.

Asunnon kunto

Tarkasta heti muutettuasi asunnon kunto. Täytä sähköpostiisi lähetetty Huoneistokortti ja merkitse siihen havaitsemasi viat ja puutteet. Näin varmistat, ettet itse joudu vastuuseen edellisen asukkaan mahdollisesti aiheuttamista vaurioista. Oman oikeusturvasi vuoksi kannattaa olla huolellinen. Tee samalla korjausta vaativista vioista erillinen vikailmoitus.

Kun muutat soluasuntoon, siellä todennäköisesti asuu jo uusi asuintoverisi ja asunto on hänen kotinsa. Muistathan siis esittäytyä kämppiksellesi! Yhteisissä tiloissa on luonnollisesti elämisen jälkiä ja kaapeissa on tavaroita. Sopikaa yhdessä käytännön asiat (mm. siivous, tavaroiden lainaaminen), jotta yhteisasuminen sujuisi mahdollisimman hyvin.

Muuttosiivous on edellisen asukkaan vastuulla. Jos siivous on jätetty tekemättä tai asunnossa on muita vakavia puutteita, ota heti yhteys toimistoon. Huoltoyhtiö voi siivouttaa asunnon muutamien päivien/viikon sisällä, jos asunnon kunto tarkastuksen perusteella sitä vaatii. Pieneen pintojen ja lattioiden pyyhkimiseen kannattaa aina varautua.

Asumisaikana vikailmoitukset hoituvat täältä.

Tutustu myös kohteesi pelastussuunnitelmaan.

Muuta muistettavaa:

- Yksiö- ja perheasunnoissa tilaa netti asuntoosi lomakkeella tai soita Telian asiakaspalveluun 0200 11611. Tarvitset netin käyttämiseen kaapelin (CAT RJ-45), joka yhdistetään asunnossa vihreällä tarralla merkittyyn pistokkeeseen.

- Asuntokohteissa Etelä-Kekkola, Harju, Heikinsilta, Kangas, Kankaantorni ja Seminaarinmäki asukas itse määrittää aktiivisen nettipistokkeen. Nettiohje löytyy Koas booking palvelusta.

- Solu- ja soluyksiöasunnoissa on valmiina Koas:n reititin, eli nettiä ei tarvitse erikseen aktivoida Telian kanssa. Surffaamaan pääsee yhdistämällä langattomaan nettiin reitittimen ohjeiden mukaisesti.

- Muista muuttoilmoitus (posti, kela ja mm. huoltoyhtiön avainpäivystys tarkistavat osoitteesi tästä rekisteristä)

- Hae asumistuki

- Tarkista vakuutus!

- Varaa saunavuoro (ostettuasi ensin kredittejä), autopaikka jne. Koas booking palvelusta. Täältä löydät myös kohteesi aluekartan, johon on merkitty yhteistilojen sijainti.

- Tutustu naapureihin
 Bonsky