Koas on 4 000 opiskelijan koti!

Asunnon hakeminen Koasilta on helppoa. Voit hakea meiltä vuokra-asuntoa Jyväskylästä heti, kun olet saanut opiskelupaikan. Tarkistamme opinto-oikeutesi suoraan oppilaitoksesta. Tarkistamme myös luottotietosi.

  • Tutustu kohteisiimme ja täytä sähköinen hakemus
  • Tee soluhakemuksesta mahdollisimman laaja (useita hakukohteita ja kaiken kokoisia)
  • Halutessasi tee erikseen yksiöhakemus
  • Perheasuntoa voit hakea yksin tai puolison kanssa
  • Tarjottu soluasunto kannattaa ottaa vastaan, voit samanaikaisesti jatkaa yksiö- tai kaksiojonossa

Saat vahvistuksen sähköpostiisi jätettyäsi hakemuksen. Hakemus on voimassa 90 vuorokautta. Vahvistuksen mukana saat ohjeet hakemuksen päivittämiseen, jos haluat myöhemmin muokata hakemustasi tai uusia sen. Toiveesi mukaisen asunnon vapautuessa, saat asuntotarjouksen sähköpostiisi.

Soluasunto on yleisin asumismuoto etenkin aloittavalle opiskelijalle. Kahden, kolmen ja neljän opiskelijan soluasunnoissa on kullekin omat, lukolliset asuinhuoneet. Kylpyhuone sekä keittiö jaetaan. Soluyksiössä on oma sisäänkäynti ja kylpyhuone. Jokaiselle asukkaalle on asunnossa valmiina myös WIFI-reititin ja surffaamaan pääsee käden käänteessä. Soluasuminen on yhteisöllistä asumista parhaimmillaan! Kaverukset voivat hakea yhdessä samaan soluasuntoon, kummankin tulee jättää oma asuntohakemus. Voit hakea myös solukaksiota tai perhekaksiota yksin itsellesi. Tällöin myös lemmikit ovat sallittuja.

Yksiöiden jonotusaika vaihtelee kohteen sijainnin mukaan, jonotusaika on noin 6-12 kk. Jonosijoitus määräytyy hakemuksen jättöpäivän perusteella ja vaihtelee hakijoiden muuttaessa hakutoiveitaan.

Perheasunnot ovat ensisijaisesti pariskunnille ja lapsiperheille. Pariskunnasta vähintään toisen tulee olla opiskelija. Perheasunto on mahdollinen myös yksin hakeville.

Asunnon vaihtoa voit hakea asumisaikana joko toiseen kohteeseen tai erityyppiseen asuntoon. Vaihdosta peritään 60€ siirtomaksu. Asunnonvaihtaja maksaa vuokran vain uudesta asunnosta, vaikk vanhan asunnon irtisanomisaika ei täyttyisikään. Perheasunnoissa noudatetaan aina yhden kalenterikuukauden irtisanomisaikaa.

Vuokrasopimus lähetetään allekirjoitettavaksi sähköisesti. Pariskunnan kumpikin osapuoli allekirjoittaa vuokrasopimuksen kirjauduttuaan selaimelle omilla pankkitunnuksilla. Alaikäinen allekirjoittaa vuokrasopimuksen yhdessä huoltajan kanssa. Määräaikaisten vuokrasopimusten käsittelymaksu on 50€.

Avaimet uuteen kotiisi luovutetaan sinulle Koasin toimistolta. Sinun tulee todistaa henkilöllisyytesi. Avaimet luovutetaan vuokrasuhteen alkaessa, kuukauden 1. arkipäivänä. Bonsky