Koas on 4 000 opiskelijan koti!

Asunnon hakeminen Koasilta on helppoa

Voit hakea meiltä vuokra-asuntoa Jyväskylästä heti, kun olet saanut opiskelupaikan. Tarkistamme luottotietosi.

  • Tutustu kohteisiimme ja täytä sähköinen hakemus
  • Tee hakemuksesta mahdollisimman laaja (useita hakukohteita ja kaiken kokoisia)
  • Halutessasi tee erikseen soluasunto- ja yksiöhakemus
  • Perheasuntoa voit hakea yksin tai puolison kanssa
  • Tarjottu soluasunto kannattaa ottaa vastaan, voit samanaikaisesti jatkaa yksiö- tai kaksiojonossa

Saat vahvistuksen sähköpostiisi jätettyäsi hakemuksen. Hakemus on voimassa 90 vuorokautta. Vahvistuksen mukana saat ohjeet hakemuksen päivittämiseen, jos haluat myöhemmin muokata hakemustasi tai uusia sen.

Asuntotarjous

Saat asuntotarjouksen kun toiveidesi mukainen asunto vapautuu. Saat asuntotarjouksen sähköpostiisi. Huomaa, että asuntotarjous voi tulla myös alle kalenterikuukauden varoajalla ennen sopimuksen alkamista. Jos asuntotarjouksemme on hakusi mukainen ja sen perut poistuu hakemus. Uusi hakemus on mahdollista jättää tämän jälkeen. Muista tarvittaessa hyvissä ajoin päivittää hakutietojasi ja uusia hakemustasi.

Asuntotyypit

Soluasunto on yleisin asumismuoto etenkin aloittavalle opiskelijalle. Kahden- ja kolmen opiskelijan soluasunnoissa on kullekin omat, lukolliset asuinhuoneet. Kylpyhuone sekä keittiö jaetaan. Soluyksiössä on oma sisäänkäynti ja kylpyhuone. Jokaiselle asukkaalle on asunnossa valmiina myös WIFI-reititin ja surffaamaan pääsee käden käänteessä. Soluasuminen on yhteisöllistä asumista parhaimmillaan! Kaverukset voivat hakea yhdessä samaan soluasuntoon, kummankin opiskelijan tulee jättää oma asuntohakemus. Voit hakea myös solukaksiota tai perhekaksiota yksin itsellesi. Tällöin myös lemmikit ovat sallittuja.

Yksiöiden jonotusaika vaihtelee kohteen sijainnin mukaan, jonotusaika on noin 6-12 kk. Jonosijoitus määräytyy hakemuksen jättöpäivän perusteella ja vaihtelee hakijoiden muuttaessa hakutoiveitaan.

Perheasunnot ovat ensisijaisesti pariskunnille ja lapsiperheille. Pariskunnasta vähintään toisen tulee olla opiskelija. Perheasunto on mahdollinen myös yksin hakeville.

Asunnon vaihto

Asunnon vaihtoa voit hakea asumisaikana joko toiseen kohteeseen tai erityyppiseen asuntoon. Vaihdosta peritään 60€ siirtomaksu. Asunnonvaihtaja maksaa vuokran vain uudesta asunnosta, vaikka vanhan asunnon irtisanomisaika ei täyttyisikään. Perheasunnoissa noudatetaan aina yhden kalenterikuukauden irtisanomisaikaa.

Vuokrasopimus

Vuokrasopimus lähetetään allekirjoitettavaksi sähköisesti. Pariskunnan kumpikin osapuoli allekirjoittaa vuokrasopimuksen kirjauduttuaan selaimelle omilla pankkitunnuksilla. Alaikäinen allekirjoittaa vuokrasopimuksen yhdessä huoltajan kanssa.

Avaimet

Avaimet uuteen kotiisi luovutetaan sinulle Koas Keyboxista kuukauden ensimmäinen arkipäivä klo 12 alkaen. Saat sopimuksen alkua edeltävän kuukauden aikana sähköpostiisi tiedot avaimen noutoa varten. Bonsky