Tiedote (päivitetty 8.5.2020)

Noudatathan ensisijaisesti viranomaisten antamia ohjeita siitä, miten tulee toimia koronaviruksen ehkäisemiseen, tartuntaepäilyyn tai muihin koronavirukseen liittyvissä asioissa.

Koronavirustilanteen vuoksi Koas pyrkii riskejä minimoidakseen välttämään turhia henkilökontakteja sekä asunnoissa että Koasin toimistolla.

Koasin toimisto pidetään suljettuna toistaiseksi. Asumiseen liittyvät asiat hoidetaan pääasiassa sähköisten palvelujen avulla eli nettisivujen kautta koas.fi, sähköpostitse koas@koas.fi, tai soittamalla toimiston numeroon 029 180 4444 klo 12-15. Avainten hausta sovitaan erikseen. Avainten palautuksen voi tehdä avaintenpalautusluukkuun, joka on toimiston oven ulkopuolella. Seuraamme tilannetta jatkuvasti ja toimimme Suomen hallituksen ja THL:n ohjeiden mukaisesti.

Toimisto palvelee henkilökohtaisesti vain välttämättömissä poikkeustapauksissa, kuten avainten noudoissa.

Vikailmoitusten hoidossa priorisoimme akuutteja ja kiireellisiä huoltotoimia. Kiireettömät viat odottavat toistaiseksi.

Asunnossa tehtäviä huoltokäyntejä ja korjaustöitä priorisoidaan.

Pyydämme edelleen välttämään kerhohuoneiden, saunojen, kohteiden kuntosalien ja muiden yhteisten tilojen käyttöä. KOAS Meeting Room sekä Ykköspesän tilaussauna ovat toistaiseksi pois käytöstä. Myös yleiset saunavuorot on peruttu. Kohdesiivouksissa kaikki kosketuspinnat puhdistetaan mutta on ensisijaisen tärkeää, että asukkaat huolehtivat käsihygieniastaan mahdollisimman hyvin.

Yhteisten tilojen, kuten pesutuvan käyttö on kielletty, mikäli epäilet sairastumista tai olet sairastunut koronaan.

Lisätietoa:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta

Valtakunnallinen koronaneuvonta: puh. 0295 535 535.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri haluaa muistuttaa, että koronavirustartuntaa epäillessä ei tule soittaa Keski-Suomen keskussairaalan yksiköihin tai puhelinkeskukseen. Jos epäilet tartuntaa soita aina ensin omalle terveysasemallesi. Yhteystiedot löydät täältä:https://www.ksshp.fi/fi-FI/Jos_epailet_koronavirustartuntaa_ala_soi(59971)

Miten suojaat itseäsi?

Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Kädet kannattaa pestä erityisesti kun tulet ulkoa sisään, aina wc-käynnin jälkeen tai kun olet niistänyt, yskinyt tai aivastanut

Jos vettä ja saippuaa ei ole saatavilla, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta.

Vaihda kotona käsipyyhkeitä usein ja käytä kodin ulkopuolella kertakäyttöpyyhkeitä.

Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.

Vältä suuria väkijoukkoja ja läheistä kosketusta henkilöön, jolla on hengitystieinfektio.

Julkisilla paikoilla ja väkijoukoissa pidä vähintään metrin etäisyys muihin erityisesti, jos joku yskii tai aivastaa.

Miten suojaat muita?

Jos sinulla on lieviäkin hengitystieinfektion oireita, kannattaa pysytellä kotona. Älä mene töihin, kouluun tai harrastuksiin.

Vältä kättelyä.

Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.

Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, soita terveyskeskukseen tai sairaalan päivystykseen. Koronavirustartuntaa voit epäillä, jos sinulla on kuumetta, yskää, kurkkukipua, päänsärkyä tai hengenahdistusta.